درمان ارتودنسی، واقعا می تواند لبخند شما را به طرز فوق العاده ای بهبود بخشد؛ اما افزایش خطر ابتلا به بیماری لثه نیز امکان پذیر است. این مسئله به خصوص در مورد ارتودنسی ثابت، که عمدتا به عنوان بریس شناخته می شود، واقعیت دارد. به دلیل پوشاندن بیشتر سطح دندان، بریس های ثابت باعث می شوند تا تمیز کردن دندا نها بسیار مشکل و دشوار باشد. وسایل ارتودنسی شامل براکت های فلزی یا پلاستیکی است که به دندان ها متصل می شوند.
✍ جدول دسترسی سریع به مهم ترین عناوین این مطلب
Toggleایجاد “منابع میکروبی” در کنار بریس های ارتودنسی تنها یکی از علل التهاب لثه در ارتودنسی نیست. از یک سو، مشکلات متعددی به دلیل نقص در مراقبت های بهداشتی و تمیزی بین دندان ها در اثر وجود بریس به وجود می آید. از سوی دیگر، گاهی ورم لثه در ارتودنسی ناشی از واکنش لثه ها به وجود یک جسم خارجی است که با افزایش اندازه یا التهاب به نمایش درآمده و این واکنش متقابل لثه ها به ارتودنسی است.
با آشنایی کافی، ممکن است متوجه افزایش گوشت های اضافه لثه در دوران ارتودنسی شوید. فشاری که وسایل ارتودنسی بر روی لثه اعمال می کنند ممکن است به ورم و التهاب لثه در ارتودنسی منجر شود. در برخی موارد، این ممکن است باعث تشکیل بافت لثه اضافی یا “هایپرپلازی” شود. اهمیت تمیزی دندان در این دوره به وضوح ظاهر می شود.
درمان برای بافت لثه اضافی به شدت آن بستگی دارد. در موارد سبک، بهبود روش های بهداشت دهان و دندان و استفاده از دهانشویه های ضد التهاب ممکن است کمک کند تا التهاب و ورم را کاهش دهد. در موارد سنگین تر، گاهی نیاز به یک روش جراحی با نام ژینژیوکتومی وجود دارد. این روش جراحی توسط پریودنتیست (تخصص لثه) اجرا می شود تا بافت لثه اضافی را حذف کند.
نکته امیدوار کننده این است که اکثر مشکلات مرتبط با ارتودنسی قابل درمان هستند و در بیشتر موارد قابل پیشگیری. بنابراین رعایت بهداشت دهانی و دندانی در حین استفاده از بریس بسیار حیاتی است.
علاوه بر مسواک زدن دندان ها، روش های مختلفی برای از بین بردن پلاک وجود دارد. از دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی خود بپرسید که کدام یک از این روش ها برای حفظ بهداشت دهان و دندان شما در حین درمان ارتودنسی مناسب تر است.
به طور خلاصه، ارتودنسی به بیماران امکان اصلاح نقص ها و بی نظمی های موقعیت دندان ها را می دهد. این درمان، معمولا به دلیل بهبود زیبایی دندان ها یا به توصیه متخصص دندانپزشکی انجام می شود. حفظ بهداشت دهانی منظم برای محافظت از دهان خود از اهمیت بسیاری برخوردار است.
می دانیم که هنگام استفاده از بریس دندان، تمیز کردن دندان ها ممکن است دشوار باشد و باعث افزایش تجمع غذا در نقاط مختلف شود که می تواند منجر به التهاب و خونریزی لثه شود. برای جلوگیری از این اتفاق، مهم است که به دقت و به شیوه صحیح دندان ها و نقاط اطراف بریس ها را مسواک زد و از دهانشویه نیز استفاده نمایید.
تشخیص التهاب لثه در ارتودنسی در مرحله ابتدایی بیماری لثه که به نام ژنژیویت شناخته می شود، لثه ها شروع به قرمز و متورم شدن میکنند تا حدی که از رنگ صورتی روشن به قرمز تیره تبدیل می شوند. در این صورت با کشیدن نخ دندان یا مسواک زدن، لثه ها شروع به خونریزی می کنند. اگر در این مرحله باشید، بهتر است با متخصص ارتودنسی خود مشورت کنید تا وضعیت شما با جزئیات بیشتری بررسی شود:
درمان التهاب لثه در ارتودنسی مسواک زدن و نخ دندان کشیدن با بریس های ارتودنسی ممکن است سخت باشد، به همین دلیل از ابتدای درمان باید به روتین تمیز کردن دندان خود توجه زیادی نشان دهید تا از التهاب لثه جلوگیری نمایید. ارتودنتیست شما همیشه بهترین روش های مسواک زدن (مانند استفاده از مسواک بین دندانی) را به شما توصیه می کند.
استفاده از ارتودنسی نامرئی یا به انگلیسی Invisalign می تواند یک روش درمانی جایگزین باشد. این روش به شما در راحتی بیشتر هنگام غذا خوردن، نوشیدن، ورزش کردن و مسواک زدن و نخ دندان کشیدن کمک می کند. برای جلوگیری از بیماری های دندانی، از توصیه های زیر در زمان تحلیل رفتن لثه بعد از ارتودنسی غافل نشوید:
بخاطر داشته باشید که هرچند ممکن است درمان ارتودنسی تا حدود 18 ماه طول بکشد، اما همواره با دندانپزشک خود مشورت کنید تا نیاز به جرمگیری دندان های خود را بررسی و تعیین نمایید.
سایر مقالات 👈 ارتودنسی دندان پر شده
التهاب لثه در ارتودنسی مشکلی است که ممکن است برای بسیاری از افراد پیش آید. تجمع پلاک و باکتری ها در اطراف لثه می تواند منجر به التهاب و ورم لثه شود. این مشکل می تواند باعث خطرات جدی نظیر افزایش حفره دندانی و ایجاد فضای میان دندانی شود.
برای جلوگیری و مدیریت التهاب لثه در افرادی که درمان ارتودنسی انجام داده اند، حائز اهمیت است که به دقت به بهداشت دهان و دندان ها توجه شود. استفاده از مسواک با سر نرم و پاک کردن اطراف بریس های ارتودنسی و استفاده از محلول های ضد باکتریایی می تواند کمک کننده باشد. همچنین، مراجعه منظم به دندانپزشک برایبررسی وضعیت دندان ها ضروری است تا هرگونه مشکل به سرعت تشخیص داده شود. افراد با ارتودنسی باید به دقت به توصیه های حرفه ای پیشنهاد شده توسط دندانپزشک خود عمل کنند تا از پایداری سلامت دهان و لثه خود اطمینان حاصل کنند.
داشتن دندان های سالم اعتماد به نفس شما را بهبود می بخشد. زمانی که دندان های شما سالم و سفید باشند، راحت تر می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. شما هم چنین با اعتماد به نفس بیشتر در هنگام صحبت و در اجتماع صحبت می کنید، زیرا می دانید که لبخند چشم گیری دارید.