ارتودنسی یا (Orthodontic) نوعی تخصص دندانپزشکی است که متخصصان آن به درمان ناهنجاری ها، عدم تراز و ناهماهنگی های فک و دندان ها، یا به عبارتی عدم جفت شدن مناسب دندان های ردیف بالا و پایین میپردازد. در ادامه با مجله ارتو داکتر همراه باشید.
همانطور که گفته شد از این روش درمانی برای اصلاح مشکلات متعددی مانند عدم تراز دندان ها استفاده میشود، که در میان افراد مختلف بسیار پرطرفدار شده. این متد درمانی میتواند لبخندی زیبا به چهره هر انسانی ببخشید و با رفع نواقص، به اصلاح طرح لبخند کمک میکند.
به طور کلی این درمان بر اساس نوع ابزار و تجهیزات بکار رفته به 2 دسته زیر تقسیم میشود:
اصلاح مشکلات ارتودنسی فقط مربوط به زیبایی و ایجاد اعتماد به نفس نیست. دلایل بسیار مهم بهداشت دندان نیز وجود دارد. تمیز کردن دندان هایی که کج یا روی هم قرار دارند، به سختی انجام می شود و این امر شما را در معرض پوسیدگی دندان و بیماری های لثه قرار می دهد.
مشکلات و اختلالات زیر تنها چند مورد رایجی هستند که توسط این روش دندانپزشکی درمان می شوند:
سایر مواردی که با ارتودنسی دندان درمان میشوند:
به طور دقیق نمیتوان گفت که هر کدام از روش های درمان ارتودنسی به رفع چه مشکلاتی کمک میکند. اما اگر مشکلات موجود، جزئی باشند با کمک ارتودنسی متحرک و در مدت زمان کمی درمان میشوند. اما اگر مشکل شدید باشد با کمک ارتودنسی ثابت قابل حل است.
یکی از مهمترین دستگاه های ارتودنسی متحرک نگهدارنده ها هستند که در ادام توضی داده شده اند.
پس از برداشتن بریس ها نوبت به استفاده از نگهدارنده میرسد. از نگهدارنده همانطور که از اسمش پیداست برای نگهداشتن اثرات بریس استفاده میشود. که ممکن است برای چند ساعت از شبانه روز استفاده شوند.
اغلب دستگاه های ثابت دارای چند بخش مختلف هستند:
درمان ارتودنسی در کودکان معمولا از سن ۱۲ سالگی شروع میشود یعنی درست زمانی که تمام دندان های شیری ریخته و دندان های دائمی سر ار لثه در آورده اند. هر چند که نمیتوان این سن را بهترین سن انجام درمان ارتودنسی نامید، اما یکی از بهترین زمان های ممکن است.
درمانهایارتودنسی تنها مختص کودکان و نوجوانان نیست و غالبا در بزرگسالان نیز انجام میشود. بعد از سن بلوغ میتوان در هر سنی اینکار را انجام داد. اما باید توجه کرد که هرچه سن بالاتر میرود معمولا شانس درمان کمتر و طولانی تر میشود.
ارتودنسی معمولا با خطر سایش و پوسیدگی دندان همراه است و اگر قرار باشد شخصی به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت ندهد، بهتر است از انجام آن خودداری کند. تا زمانی که بتواند بهداشت دهان و دندان خود را مدیریت کند.
بیشتر بخوانید : بهترین متخصص ارتودنسی کیست ؟
داشتن دندان های سالم اعتماد به نفس شما را بهبود می بخشد. زمانی که دندان های شما سالم و سفید باشند، راحت تر می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. شما هم چنین با اعتماد به نفس بیشتر در هنگام صحبت و در اجتماع صحبت می کنید، زیرا می دانید که لبخند چشم گیری دارید.